Produktów w tej kategorii - 5
Talerze z trzciny cukrowej owalne, 25,4 cm x 19,1 cm, 125 szt
Materiał: trzcina cukrowa
Opakowanie: 125 sztuk
Kolor: biały
Długość: 25,4 cm
Szerokość: 19,1 cm
Wysokość: 2,5 cm
Właściwości: max 100°C
Zastosowanie: dania ciepłe i zimne, desery, owoce, sałatki, przekąski
Talerze z trzciny cukrowej owalne, 31,8 cm x 25,1 cm, 125 szt
Materiał: trzcina cukrowa
Opakowanie: 125 sztuk
Kolor: biały
Długość: 31,8 cm
Szerokość: 25,1 cm
Wysokość: 2,5 cm
Właściwości: max 100°C
Zastosowanie: dania ciepłe i zimne, desery, owoce, sałatki, przekąski
Talerze z trzciny cukrowej 26 cm x 26 cm, 100 szt
Materiał: trzcina cukrowa
Opakowanie: 100 sztuk
Kolor: biały
Długość: 26 cm
Szerokość: 26 cm
Właściwości: max 100°C
Zastosowanie: dania ciepłe i zimne, desery, owoce, sałatki, przekąski
Talerze papierowe 11 cm x 17,5 cm, 250 szt
Materiał: papier
Opakowanie: 250 sztuk
Kolor: biały
Długość: 17,5 cm
Szerokość: 11 cm
Wysokość: 1 cm
Właściwości: wytrzymałość: 210 g/m2
Zastosowanie: sałatki, przekąski, frytki
Ekologiczne talerze - z papieru, trzciny cukrowej, PLA
Jedzenie serwowane na imprezach plenerowych kojarzy się najczęściej z jednorazowymi papierowymi talerzami. Takie rozwiązanie sprawdzi się także przy okazji organizowania bankietów, przyjęć, uroczystości rodzinnych i grilla w gronie znajomych. Jednorazowe papierowe talerze to doskonały wybór, po skończonym posiłku nie musimy martwić się zmywaniem, tylko wyrzucamy talerzyk. Wszystkie produkty wykonane z papieru powstają z drewna posiadającego certyfikat Forest Stewardship Council® (FSC®). Przestrzeganie wytycznych FSC umożliwia pozyskiwanie drewna przy jednoczesnym zachowaniu żywotności lasów oraz ich bogactw biologicznych. System FSC jest obecnie uznawany za jeden z najbardziej wiarygodnych wśród istniejących na świecie systemów certyfikacji zasobów leśnych. Jako jedyny popierany jest przez główne organizacje ekologiczne.
W naszej ofercie znajdują się także wytrzymałe i dostępne w wielu rozmiarach jednorazowe talerze z trzciny cukrowej. Talerze wykonane są z resztek pozostałych po produkcji cukru. Po ekstrakcji soku z łodyg trzciny cukrowej zostają jej włókna, które się suszy, tworząc tzw. bagassę. Następnie surowiec ten się rozdrabnia i z jego pulpy powstają nasze produkty. Wcześniej bagassa była tylko odpadem, który palono, a dziś jest wykorzystywana w bardzo pożyteczny sposób, tworząc artykuły w 100% naturalne i biodegradowalne, które w warunkach kompostowni przemysłowej rozkładają się w ciągu 45-60 dni. Jednorazowe talerze z trzciny cukrowej charakteryzują się odpornością, można na nich serwować zimne i gorące dania. Wytrzymają również podgrzewanie w kuchence mikrofalowej i przechowywanie w lodówce czy zamrażarce.
Talerze z liści palmowych to produkt dla najbardziej wymagających. Charakteryzują się niezwykłą wytrzymałością, można je podgrzewać w kuchence mikrofalowej i piekarniku do 180°C, a także przechowywać w zamrażarce do -20°C. To co, naprawdę je wyróżnia wśród innych ekologicznych talerzy, to ich niepowtarzalny wygląd. Talerze z liści palmowych nadają się do różnego typu potraw, ponieważ są neutralne smakowo i nie wchłaniają wody ani tłuszczu.
Na każdą okazję, w wielu rozmiarach i kształtach, a wszystkie wykonane z ekologicznych surowców! To właśnie nasze jednorazowe talerze z papieru, jednorazowe talerze z trzciny cukrowej i talerze z liści palmowych i bambusa. W naszej ofercie każdy łatwo odnajdzie coś dla siebie. Zapraszamy!