Tace wykonane są z resztek pozostałych po produkcji cukru. Po ekstrakcji soku z łodyg trzciny cukrowej, zostają jej włókna, które się suszy tworząc tzw. bagassę. Następnie surowiec ten się rozdrabnia i z jego pulpy powstają nasze produkty. Wcześniej bagassa była tylko odpadem, który palono, a dziś jest wykorzystywana w bardzo pożyteczny sposób, tworząc artykuły w 100% naturalne i biodegradowalne, które w warunkach kompostowni przemysłowej rozkładają się w ciągu 45-60 dni.
Artykuły z bagassy charakteryzują się odpornością, można w nich przechowywać zimne i gorące dania czy napoje. Wytrzymają również podgrzewanie w kuchence mikrofalowej i przechowywanie w lodówce czy zamrażarce, jednak po kilkunastu godzinach mogą zacząć nasiąkać. Pojemniki z trzciny cukrowej należy wyrzucać do pojemnika z Bio-odpadami, lub jeśli takiego nie posiadamy do odpadów resztkowych.
Duni
177008

Arkusz

Przeznaczenie
ciasta, gofry
dania obiadowe
makaron, ryż, kasza
sałatki
Materiał
trzcina cukrowa

Polecamy również

Produkty tej samej kategorii

16 produkty w tej samej kategorii:
Produkt dodany do porównania