Pojemniki wykonane są z resztek pozostałych po produkcji cukru. Po ekstrakcji soku z łodyg trzciny cukrowej, zostają jej włókna, które się suszy tworząc tzw. bagassę. Następnie surowiec ten się rozdrabnia i z jego pulpy powstają nasze produkty. Wcześniej bagassa była tylko odpadem, który palono, a dziś jest wykorzystywana w bardzo pożyteczny sposób, tworząc artykuły w 100% naturalne i biodegradowalne, które w warunkach kompostowni przemysłowej rozkładają się w ciągu 45-60 dni.
Opakowania z trzciny cukrowej charakteryzują się odpornością, można na nich serwować zimne i gorące dania. Wytrzymają również podgrzewanie w kuchence mikrofalowej i przechowywanie w lodówce czy zamrażarce.
Produkty z trzciny cukrowej należy wyrzucać do pojemnika z Bio-odpadami, a jeśli takiego nie posiadamy do odpadów resztkowych.
Papstar
88329

Arkusz

Przeznaczenie
ciasta, gofry
dania obiadowe
frytki
makaron, ryż, kasza
przekąski
sałatki
Materiał
trzcina cukrowa

Polecamy również

Produkty tej samej kategorii

16 produkty w tej samej kategorii:
Produkt dodany do porównania