Opakowania wykonane są z resztek pozostałych po produkcji cukru. Po ekstrakcji soku z łodyg trzciny cukrowej, zostają jej włókna, które się suszy tworząc tzw. bagassę. Następnie surowiec ten się rozdrabnia i z jego pulpy powstają nasze produkty. Wcześniej bagassa była tylko odpadem, który palono, a dziś jest wykorzystywana w bardzo pożyteczny sposób, tworząc artykuły w 100% naturalne i biodegradowalne, które w warunkach kompostowni przemysłowej rozkładają się w ciągu 45-60 dni.
Opakowania z trzciny cukrowej charakteryzują się odpornością, można na nich serwować zimne i gorące dania. Wytrzymają również podgrzewanie w kuchence mikrofalowej i przechowywanie w lodówce czy zamrażarce.
Produkty z trzciny cukrowej należy wyrzucać do pojemnika z Bio-odpadami, a jeśli takiego nie posiadamy do odpadów resztkowych.
NIRLFC8530LA
Arkusz
Przeznaczenie
dania obiadowe
makaron, ryż, kasza
Materiał
trzcina cukrowa
Materiał: Trzcina cukrowa
Opakowanie: 50 sztuk
Kolor: biały
Forma: 3 część
Wysokość: 8,5 cm
Szerokość: 20 cm
Głębokość: 22,1 cm
Właściwości: max 100°C
Zastosowanie: dania ciepłe i zimne, desery, owoce, sałatki, przekąski