• Nowy
Talerze wykonane są z resztek pozostałych po produkcji cukru. Po ekstrakcji soku z łodyg trzciny cukrowej, zostają jej włókna, które się suszy tworząc tzw. bagassę. Następnie surowiec ten się rozdrabnia i z jego pulpy powstają nasze produkty. Wcześniej bagassa była tylko odpadem, który palono, a dziś jest wykorzystywana w bardzo pożyteczny sposób, tworząc artykuły w 100% naturalne i biodegradowalne, które w warunkach kompostowni przemysłowej rozkładają się w ciągu 45-60 dni.
Talerze z trzciny cukrowej charakteryzują się odpornością, można na nich serwować zimne i gorące dania. Wytrzymają również podgrzewanie w kuchence mikrofalowej i przechowywanie w lodówce czy zamrażarce. Produkty z trzciny cukrowej należy wyrzucać do pojemnika z Bio-odpadami, a jeśli takiego nie posiadamy do odpadów resztkowych.
Papstar
88293

Arkusz

Przeznaczenie
dania obiadowe
makaron, ryż, kasza
przekąski
sałatki
Materiał
trzcina cukrowa

Polecamy również

Produkty tej samej kategorii

16 produkty w tej samej kategorii:
Produkt dodany do porównania